Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Το iPad αντικαθιστά τα βιβλία στα σχολεία των Αμερικανών

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, και για να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι στις ζωές των Αμερικανών μαθητών, οι οποίοι επέστρεψαν στα θρανία μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές έχοντας στα χέρια τους iPad αντί για βιβλία.


Έτσι λοιπόν, από τη προσχολική αγωγή, στο γυμνάσιο και στα σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες που σταδιακά υιοθετούν τη συσκευή, τα σχολεία προτιμούν τα iPad για να ενισχύσουν τη διδασκαλία και να κάνουν, μεταξύ άλλων, ευκολότερη την κατανόηση μαθηματικών προβλημάτων αλλά και των ιστορικών γεγονότων με τη χρήση βίντεο και κινούμενων εικόνων. Κάποιοι καθηγητές ευελπιστούν ότι θα παρακινήσουν τους μαθητές να ολοκληρώνουν τις εργασίες για το σπίτι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι στη Νέα Υόρκη, τη Καλιφόρνια και το Σικάγο οι παραγγελίες από τα δημόσια σχολεία ξεπερνούν σε ύψος τα 4 εκατομμύρια δολάρια. Πολλές εκατοντάδες συσκευές θα διατεθούν στο προσωπικό και τους μαθητές, αλλά υπάρχει και πρόβλεψη για αγορά εφαρμογών με εκπαιδευτική αξία.

Από την πλευρά της η Apple φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για την σχολική αγορά και προετοιμάζει σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους εκπαιδευτικό υλικό ενώ παρέχει στις σχολικές μονάδες και έκπτωση 10%.

Η τιμή των iPad είναι μάλλον αρκετά υψηλή και σε μία εποχή περιορισμού του προϋπολογισμού για πολλά σχολεία, διατυπώνονται ερωτήματα για το αν τα έξοδα είναι δικαιολογημένα.
Πολλά smartphone θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα iPad και σε μικρότερη τιμή μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου