Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Με «διαφορετικά» tablet επιχειρεί να κερδίσει τις εντυπώσεις η AsusTek το 2011

Με την ποικιλία επιχειρεί η AsusTek Computer να κερδίσει την προτίμηση όσων δελεάζονται από τη νέα κατηγορία υπολογιστών-ταμπλέτες που γεννήθηκε μετά το Apple iPad. Η ταϊβανέζικη εταιρεία δημιούργησε δύο νέες υβριδικές προτάσεις, η μία με ένα laptop που χωρίζεται στα δύο για να λειτουργήσει ως tablet και η δεύτερη, με ένα tablet που έχει συρόμενο πληκτρολόγιο. (δείτε  σχετικές φωτογραφίες δεξιά).

Πόσο «πολλά» είναι 55 εκατομμύρια tablet;

Όπως η Apple, αδιαμφισβήτητα, δημιούργησε την αγορά των tablet με το iPad, έτσι και η Asus είχε προ τριετίας δημιουργήσει αυτή των οικονομικών μικροσκοπικών φορητών netbook με τη σειρά Eee PC. Ωστόσο, η αγορά αυτή νιώθει ήδη έντονα την πίεση από την αυξημένη ζήτηση για tablet. Η εταιρεία μελετών Gartner εκτιμά ότι το 2011 θα πουληθεί εντυπωσιακός αριθμός tablet, η πλειονότητα των οποίων θα φέρουν το «μήλο», αφήνοντας όμως αρκετά μεγάλο περιθώριο και για άλλες προτάσεις. Η Gartner υπολογίζει ότι θα πουληθούν περί τα 55 εκατομμύρια tablet το 2011, από τα οποία (μόλις) 10-15 εκατομμύρια δεν θα έχουν την επωνυμία της Apple.

Eee Pad Tranformer: Αποσπώμενο πληκτρολόγιο, 10,1'', Android 3.0, Nvidia Tegra 2 από $399

Όταν το Transformer τοποθετείται σε σταθερό docking station (ένα πλήρες πληκτρολόγιο) μοιάζει με laptop. Όταν ανοίξει, η οθόνη αποσπάται από το πληκτρολόγιο. Έχει οθόνη αφής με διαγώνιο 10,1 ίντσες  και πάχος  μισή ίντσα (1,25 εκατοστά). Το Tranformer θα βασίζεται στην νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android γνωστή ως Honeycomb, η οποία προορίζεται ειδικά για tablet παρά για smartphone. Η συσκευή θα έχει εξαιρετικά αυξημένη αυτονομία 16 ωρών και θα αντλεί την επεξεργαστική του ισχύ από έναν διπύρηνο Nvidia Tegra 2. Η διάθεση θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2011 σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 399 δολάρια και δεν θα ξεπερνούν τα 700 δολρια ανάλογα με τη σύνθεση.

Eee Pad Slider: Κρυμμένο πληκτρολόγιο

Το δεύτερο laptop-tablet που έδειξε η AsusTek Computer πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας ήταν το Slider. Έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά σε επεξεργαστή και οθόνη, όμως το πληκτρολόγιό του δεν είναι αποσπώμενο, αλλά συρόμενο. Η συσκευή έχει μεγαλύτερο πάχος (1,8 εκατοστά) και θα αρχίσει λίγο αργότερα η διάθεσή του (τον Μάιο στις ΗΠΑ σε υψηλότερες τιμές, από 500 έως και 800 δολάρια).

Eee Slate, Eee Pad MeMO: Windows 7, μεγάλες οθόνες, ισχυροί επεξεργαστές, ακριβότερα tablet

Το Slate θα τρέχει Windows 7 και θα έχει οθόνη αφής 12,1 ιντσών με ανάλυση 1280x800 pixel. Θα κυκλοφορήσει με σκληρό δίσκο 34GB και 64GB και διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5. Το Slate θα πωλείται από 1000 έως και 1.100 δολάρια τον Ιούνιο.

Το MeMO θα έχει μικρότερη οθόνη αφής 7 ιντσών και επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon. Θα τρέχει την έκδοση Honeycomb του Android και η τιμή του θα ξεκινά από τα 500 δολάρια και θα φτάνει τα 700 δολάρια, όταν κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Όλα τα tablet θα αναπαράγουν βίντεο υψηλής ανάλυσης και θα έχουν κάμερες εμπρός και πίσω για λήψη φωτογραφιών και επικοινωνία με βίντεο, εκτός από το «μεγάλο» Slate που θα αρκείται σε μια εμπρόσθια κάμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου