Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Πάνω από 100 ταμπλέτες στη φετινή έκθεση CES, το Android 3.0 στο επίκεντρο

Σε αντίθεση με το iPad, το Motorola Xoom παίζει Flash αφού φέρει Android



Σε αντίθεση με το iPad, το Motorola Xoom παίζει Flash αφού φέρει Android.
  Λας Βέγκας
To Motorola Χoom, ένας υπολογιστής-ταμπλέτα βασισμένος στο λειτουργικό σύστημα Android 3.0 της Google, φαίνεται να κλέβει την παράσταση στο φετινό Consumer Electronics Show, στο οποίο εκτιμάται ότι παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 ταμπλέτες.

Η Washington Post χαρακτήρισε την πρώτη ταμπλέτα της Motorola ως τον «πλέον υποσχόμενο ανταγωνιστή του iPad».

Μέχρι σήμερα το λειτουργικό σύστημα της Google χρησιμοποιούνταν κυρίως σε smartphone, ωστόσο η έκδοση 3.0 είναι ειδικά προσαρμοσμένη στο περιβάλλον της ταμπλέτας.

Ο κολοσσός της αναζήτησης ανακοίνωσε ότι οι συσκευές που τρέχουν Android έχουν πλέον ξεπεράσει τις 100.

Το Xoom έχει οθόνη 10,1 ιντσών, διαθέτει εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα και, σε αντίθεση με το iPad, υποστηρίζει την τεχνολογία Flash της Adobe. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το Flash θα είναι σημαντικό ατού των ανταγωνιστών της Apple.

Η Microsoft, πάντως, παραμένει απούσα από το παιχνίδι -οι ταμπλέτες με Windows 7 είναι λιγοστές και δεν έχουν προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Απούσα παραμένει και η HP, η οποία πάντως έχει προαναγγείλει για το 2011 μια ταμπλέτα που θα τρέχει το WebOS της Palm.

Η Dell παρουσίασε το Streak 7 με οθόνη 7 ιντσών, ενώ η νοτιοκορεατική Asus ποντάρει σε «υβριδικές» συσκευές που συνδυάσουν ταμπλέτα και φορητό.

Μια ιδιαίτερη πρόταση στη CES είναι το Qooq της γαλλικής Unowhy, το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά ως ψηφιακό βιβλίο μαγειρικής.

Σύμφωνα με το Consumer Electronics Association, το φορέα που διοργανώνει τη CES στο Λας Βέγκας,  οι πωλήσεις των ταμπλετών θα διπλασιαστούν φέτος στις 30 εκατομμύρια μονάδες.

Ακόμα πιο αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων Gartner, η οποία προβλέπει πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου