Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Συνέδριο για την νανοτεχνολογία

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Μicro & Nano 2010» για τη Μικροηλεκτρονική, τη Νανοηλεκτρονική και τη Νανοτεχνολογία θα διεξαχθεί στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στις 12-15 Δεκεμβρίου.


Το συνέδριο είναι το τέταρτο της σειράς συνεδρίων Micro & Nano, που γίνονται κάθε τρία χρόνια από το 2000. Η έναρξη της σειράς αυτών των συνεδρίων άρχισε με την ίδρυση του Επιστημονικού Δικτύου ΜΜΝ στην Μικροηλεκτρονική, τα Μικροσυστήματα και τη Νανοτεχνολογία, ως συνέχεια του οποίου ιδρύθηκε η Επιστημονική Εταιρία Micro & Nano (www.micro-nano.gr).

Σκοπός των δύο πρώτων συνεδρίων ήταν η συγκέντρωση όλων των Ελλήνων επιστημόνων που διεξάγουν έρευνες στο πεδίο της Μικροηλεκτρονικής και Νανοτεχνολογίας σε ένα κοινό Φόρουμ με ξένους επιστήμονες διεθνούς κύρους, με στόχο τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στο πεδίο αυτό, με πνεύμα διεπιστημονικής προσέγγισης. Ο σκοπός αυτός διευρύνθηκε στη συνέχεια μετά το τρίτο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 200 επιστήμονες από 23 διαφορετικές χώρες και έλαβε πλέον την μορφή ενός συνεδρίου διεθνούς απήχησης.

Στο φετινό συνέδριο έχουν υποβληθεί και θα παρουσιασθούν 160 εργασίες από 32 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Διακεκριμένοι επιστήμονες από 34 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ιαπωνίας, Κίνας και Ινδίας θα παρευρεθούν και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους σε ένα διεθνές Φόρουμ, που θα περιλαμβάνει επιστήμονες, τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου