Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Εγώ, ο υπολογιστής, το Ίντερνετ και το κινητό μου το 2011

Το 2011... αγοράστε ατζέντα για τα password, ρυθμίστε το απόρρητό σας στο Facebook, εγγραφείτε στο twitter, αλλάξτε πρόγραμμα σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ και κάντε ανακύκλωση, σας προτείνει για τη νέα χρονιά το tech.in.gr

Με μάλλον χαλαρή, εορταστική διάθεση, σας προτείνουμε τα εξής:

  1. Διαλέξτε ένα καλύτερο password που μπορείτε εύκολα να απομνημονεύσετε, εγκαταστήστε επιτέλους εκείνον τον πολυσυζητημένο διαχειριστή κωδικών (κατά κόσμον password manager) ή υιοθετήστε μια μικρή ατζέντα από χαρτί για να καταγράφετε όλους τους κωδικούς σας (είναι πολλοί, και το 2011 θα γίνουν ακόμα περισσότεροι, ειδικά αν αγοράσετε smartphone).
  2. Εγγραφείτε στο twitter και ακολουθήστε (Follow) κάποιον γνωστό σας που είναι fan (ή το @techingr). Μόνο έτσι θα μάθετε «τι είναι αυτό το twitter» και θα το βρείτε ενδιαφέρον.
  3. Απενεργοποιήστε την προσθήκη κρίσιμων για το ιδιωτικό σας απόρρητο μεταδεδομένων σε φωτογραφίες, tweet κ.λπ., ειδικά στοιχείων θέσης στις φωτογραφίες που ανεβάζετε στο Διαδίκτυο (geotagging). Εάν μάλιστα κάνετε τις λήψεις με το νέο σας smartphone, αναζητήστε τη σχετική ρύθμιση και απενεργοποιήστε τη, εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε για το ποιος μπορεί να ξέρει πού βρίσκεστε την ώρα που τραβήξατε και ανεβάσατε τη φωτογραφία σας.
  4. Χαρίστε όλα τα γκατζετάκια που δεν σας χρειάζονται πια και πετάξτε τα mouse pad -δεν έχετε πια ποντίκι με ροδάκι
  5. Καθαρίστε (επιτέλους) το πληκτρολόγιο! Είναι, λένε, πιο βρόμικο από... το καπάκι της τουαλέτας!
  6. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του απορρήτου σας στο Facebook, ειδικά σχετικά με την προβολή των φωτογραφιών σας σε όλους τους φίλους και τους φίλους των φίλων και τους φίλους των φίλων των φίλων... (μπείτε στο λογαριασμό σας, επιλέξτε Επεξεργασία Προφίλκαι στα αριστερά σας την επιλογή ρυθμίσεις απορρήτου).
  7. Μοιραστείτε, σχολιάστε, μιλήστε, ανοίξτε μπλογκ συμμετέχετε σε διαδικτυακές διαβουλεύσεις για καίρια ζητήματα τεχνολογίας αλλά ταυτόχρονα προστατέψτε το προσωπικό σας απόρρητο στο Διαδίκτυο.
  8. Εάν είστε γονιός, βγάλτε τον υπολογιστή που χρησιμοποιεί το παιδί από το δωμάτιό του και βρείτε μια γωνιά στο σπίτι όπου μπορείτε να επιτηρείτε τη χρήση του. Εάν δεν είστε γονιός, τότε πείτε το σε όσους γνωρίζετε ότι τους αφορά. Επιπλέον, χρειάζεται στα αλήθεια το παιδί σας κινητό; Μην δίνετε στο παιδί να μιλάει στο κινητό.
  9. Κάντε ανακύκλωση σε μπαταρίες, παλιές οθόνες, υπολογιστές και κάθε λογής καλώδια και γκατζετάκια ή κινητά τηλέφωνα. Είτε τα συλλέγει ο δήμος, είτε κάποιο σχολείο στη γειτονιά σας. Ενημερωθείτε από το electrocycle.gr
  10. Επιθεωρήστε τις επιλογές που έχετε κάνει για να καλύψετε τις ανάγκες επικοινωνίας σας: επιλέξτε κοινό πρόγραμμα σταθερής τηλεφωνίας και Internet που πραγματικά ταιριάζει στις ανάγκες σας -και δεν σας παρέσυρε το δώρο και αλλάξτε ή προσαρμόστε το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε (ειδικά εάν δεν έχετε ακόμα εκμεταλλευτεί τις απεριόριστες κλήσεις προς συνδρομητές του ίδιου δικτύου τη στιγμή που οι περισσότερες κλήσεις σας αφορούν δύο-τρία άτομα στο ίδιο δίκτυο)
  11. Γνωρίστε την πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό αξιοποιώντας το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι (ενεργοποιήστε το Wi-Fi στο router της σύνδεσης ADSL), δηλαδή χωρίς χρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου