Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Στην τελική ευθεία η διπύρηνη κάρτα γραφικών της Nvidia

Το περίπτερο της EVGA στην έκθεση CES περιλαμβάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα γραφικών, η οποία φαίνεται να είναι ο νέος διακαής πόθος των απανταχού enthusiasts. Αν κι επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη, η νέα διπύρηνη κάρτα της Nvidia είναι γεγονός και σύντομα θα τη δούμε στην αγορά.
Η EVGA δε λέει κουβέντα για την κάρτα που φιλοξενεί στο περίπτερό της, πέρα από το ότι πρόκειται για ένα "μελλοντικό διπύρηνο προϊόν". Βέβαια, το γεγονός ότι οι κάρτες γραφικών της εταιρείας βασίζονται αποκλειστικά σε πυρήνες της Nvidia, οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα ότι έχουμε μπροστά μας την πρώτη διπύρηνη υλοποίηση της Nvidia μετά από πολύ καιρό.
Κατά πάσα πιθανότητα, η κάρτα φιλοξενεί δύο πυρήνες GF110, οι οποίοι συνεπάγονται αυξημένες θερμοκρασίες, εξ ου και η ανάγκη για τρεις ανεμιστήρες. Διακρίνονται, επίσης, δύο 8-pin connectors, τρεις έξοδοι DVI και ο SLI connector. Φυσικά, δε γνωρίζουμε τίποτα ακόμα για τις συχνότητες των πυρήνων, ούτε για τις προδιαγραφές της μνήμης ή των shaders. Εξάλλου, η κάρτα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τελικό στάδιο ανάπτυξης, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες.
Η επερχόμενη κάρτα θα "κονταροχτυπηθεί" με τη Radeon HD 6990 της AMD, η οποία θα περιλαμβάνει δύο πυρήνες Cayman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου