Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ICONIA Tab A500… άλλη μια νέα ταμπλέτα, είσοδος και της Acer στην «αρένα»

Χωρίς καμία αμφιβολία πλέον, η διαμάχη μεταξύ των εταιρειών για την προτίμηση των καταναλωτών στη νέα κατηγορία συσκευών τύπου ταμπλέτας είναι πασιφανής. Έχοντας πριν από έναν χρόνο κάνει το πρώτο -και κατευθυντήριο για τις υπόλοιπες- βήμα η εταιρεία Apple με την ταμπλέτα «iPad», στην έκθεση τεχνολογίας καταναλωτικών προϊόντων CES 2011, που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στις Η.Π.Α., η γκάμα ταμπλετών από διάφορες φίρμες, γνωστές και μη, μικρές ή μεγάλες, σίγουρα είναι πολυπληθής – πάντα για μια κατηγορία συσκευών που έχει χρόνο ζωής μόλις 12 μήνες και για την ακρίβεια, με παρουσία μιας και μόνο συσκευής (iPad) για τους πρώτους 10 μήνες περίπου, καθώς ανταγωνιστικές ταμπλέτες (πχ. Samsung Galaxy Tab) διατέθηκαν πριν από 2 μήνες περίπου.

Η Acer, όπως και άλλα ονόματα του χώρου της τεχνολογίας, αποφάσισε να εισέλθει και εκείνη στην «αρένα», χωρίς τσιγκουνιές, περιστροφές ή όπως λέει ο λαός μας χωρίς «τάση για αρπαχτή», με την ταμπλέτα ονόματι «ICONIA Tab A500».

Η νέα αυτή ταμπλέτα διαθέτει οθόνη αφής 10.1 ιντσών (δυστυχώς χωρίς να αναφέρεται η ανάλυση, εμείς εικάζουμε ότι βρίσκεται μεταξύ των 1024x600 και 1366x768 γραμμών) και κάνει χρήση του Λειτουργικού Συστήματος (OS) της Google, δηλαδή το «Android» έκδοσης 2.2 (Froyo), ενώ όταν θα διατεθεί στη λιανική, θα είναι έτοιμο να δεχθεί τη νέα έκδοση 3.0 με κωδική ονομασία «Honeycomb».

Ο «εγκέφαλος» της ταμπλέτας είναι ο ισχυρός «Tegra 2» επεξεργαστής δύο πυρήνων της nVIDIA (δύο τσιπ / επεξεργαστές συμπτυγμένοι σε ένα τσιπ) με συχνότητα λειτουργίας στο 1GHz.

Αυτή η επιλογή από μεριάς Acer για τον κεντρικό εγκέφαλο ίσως να αποδειχθεί σοφή, καθώς οι επιδόσεις του συγκεκριμένου τσιπ σε 3D παιχνίδια (όπου «3D» εννοούμε τα κλασικά παιχνίδια και όχι αυτά των τριών διαστάσεων για ειδικές 3D τηλεοράσεις) είναι αξιοσημείωτες, ενώ παράλληλα προσφέρει «άνεση» στο σερφάρισμα στο Διαδίκτυο (με υποστήριξη Flash 10.1, ας είναι καλά το «Android» γι’ αυτό) και γενικότερα ομαλή ροή χρήσης της ταμπλέτας. Επίσης, η ενσωματωμένη θύρα τύπου mini HDMI σημαίνει ότι η ταμπλέτα ICONIA Tab A500 θα μπορεί να συνδεθεί τηλεόραση HD και να προβάλλει βίντεο ποιότητας Full HD ή αλλιώς 1080p.

Παράλληλα, υπάρχει ποικιλία υποδοχών / θυρών, κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον για μια ταμπλέτα, όπως μια θύρα τύπου mini USB αλλά και μια επιπλέον φουλ-μεγέθους USB, άλλη μια ειδικά για φόρτιση ρεύματος, ένα ειδικό dock connector (προφανώς για μελλοντικές επεκτάσεις, εξειδικευμένα περιφερειακά), υποδοχή για κάρτα SIM (κάτι που υποδηλώνει ενδεχομένως υποστήριξη τηλεφωνικών κλήσεων;), θύρα για κάρτες μνήμης τύπου microSD, ενώ στο πλάι υπάρχει ακόμα και «γραναζάκι» που ρολάρει για ρύθμιση της έντασης του ήχου.

Ο τελευταίος αποδίδεται από δύο στερεοφωνικά ηχεία, ενώ μπορεί να μεταφερθεί και σε εξωτερικά ακουστικά διά της παρεχόμενης θύρας / εξόδου ήχου. Τέλος, στο πίσω μέρος υπάρχει η υποχρεωτική πια κάμερα (χωρίς δυστυχώς να αναφέρονται τα MPixel της) με Flash τύπου LED. Αρκετά ενδιαφέρουσα ταμπλέτα θα λέγαμε, αναμένουμε όμως ακόμα περαιτέρω πληροφορίες, όπως η τιμή και ημερομηνία λιανικής διάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου