Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η Apple «ετοιμάζει λεπτότερο iPad με κάμερα και USB»

To επόμενο iPad λέγεται ότι θα έχει οθόνη 9,7 ιντσών όπως το σημερινό μοντέλο

Νέα Υόρκη
Την άνοιξη του 2011 η Apple θα λανσάρει ένα iPad δεύτερης γενιάς με μικρότερο πάχος και βάρος, ενσωματωμένη κάμερα για βιντεοκλήσεις και θύρα mini USB, εκτιμούν αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.

Επικαλούμενοι πηγές στην αλυσίδα τροφοδοσίας της Apple, οι αναλυτές Χένρι Κινγκ και Κέβιν Λου αναφέρουν επίσης ότι τα σχέδια για ένα άλλο, μικρότερο iPad των 7 ιντσών, το οποίο φέρεται να ετοιμάζει η Apple, «δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί».

Σε περίπτωση που η εταιρεία λανσάρει τελικά μια τέτοια, μικρότερη ταμπλέτα, αυτό «είναι απίθανο» να συμβεί πριν από την κυκλοφορία του νέου iPad των 9,7 ιντσών.

Όπως σχολιάζει ο δικτυακός τόπος Apple Insider, η ενσωμάτωση κάμερας στην ταμπλέτα θα συμβάδιζε με το σχέδιο της Apple να προσφέρει τη λειτουργία FaceTime για βιντεοκλήσεις σε όσο γίνεται περισσότερες συσκευές.

Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, ο ίδιος δικτυακός τόπος είχε την πληροφορία ότι το νέο iPad με λειτουργία FaceTime είχε περάσει σε «προχωρημένα στάδια δοκιμών».

Έκπληξη θα ήταν πάντως η υιοθέτηση της θύρας mini USB, δεδομένου ότι η Apple υποστηρίζει παραδοσιακά τη δική της θύρα και αντλεί σημαντικά έσοδα από τους κατασκευαστές περιφερειακών που χρησιμοποιούν τη δική της πρόταση σύνδεσης.

Το νέο δημοσίευμα έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Research In Motion, της εταιρείας που κατασκευάζει τα BlackBerry, ότι θα λανσάρει τον υπολογιστή-ταμπλέτα Playbook, με οθόνη 7 ιντσών, στις αρχές του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου