Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Σελίδα από το YouTube βοηθά τα θύματα του σεισμού στην Ιαπωνία

Το YouTube δημιούργησε μια επίσημη υποσελίδα στο site του, μέσω της οποίας τα θύματα του σεισμού στην Ιαπωνία μπορούν να αφήσουν ένα μήνυμα με video σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους δικούς τους.

Αντί να περιορίζεται σε λόγια συμπαράστασης, το YouTube προτίμησε να αναρτήσει μια επίσημη υποσελίδα στο site του, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα θύματα του διπλού «χτυπήματος» σεισμού και τσουνάμι στην Ιαπωνία. Σε αυτήν συναντά κανείς video από όσους έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να έχουν χωριστεί από την οικογένεια και τους συγγενείς τους, ώστε να είναι ευκολότερο να τους εντοπίσουν.

Το Shousoku portal, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη σελίδα, απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στους Ιάπωνες, αφού δεν υποστηρίζονται καν Λατινικοί χαρακτήρες και τα πάντα είναι στην Ιαπωνική, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον ως κίνηση και προσπάθεια, αφού δείχνει μια εντελώς διαφορετική πλευρά και έναν εποικοδομητικό τρόπο χρήσης του site που, κατά τα άλλα, έχει γίνει γνωστό για τα… «αστεία βιντεάκια με γάτες» και «το ιντερνετικό σημείο που ανέδειξε τον Justin Bieber».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου