Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Με τις ευλογίες και τα χρήματα της ΕΕ o νέος BitTorrent client

H Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης της τεχνολογίας P2P, επενδύει 15 εκατομμύρια Ευρώ για την ανάπτυξη ενός BitTorrent client ανοιχτού λογισμικού!
Η ομάδα Tribler, που βρίσκεται πίσω από τον BitTorrent client, είναι υπεύθυνη για τον πυρήνα της τεχνολογίας P2P, σχετικά με το project που έχει την κωδική ονομασία P2P-Next. Το σύνολο των χρημάτων για την δημιουργία του client είναι συνολικά 19 εκατομμύρια ευρώ, μίας και 4 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ δίνουν συνεργάτες και χορηγοί, όπως και το BBC που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον νέο BitTorrent client για streaming του τηλεοπτικού του περιεχομένου. Αυτός είναι άλλωστε και ο κύριος στόχος του εγχειρήματος, η δημιουργία ενός BitTorrent συμβατού client που θα υποστηρίζει live streaming.
Σημαντικό ρόλο στην απόφαση επιδότησης ενός τέτοιο προγράμματος, έπαιξαν τα αποτελέσματα ερευνών που δείχνουν ότι πάνω από το 50% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν BitTorrent, το κάνουν για να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους τηλεοπτικό περιεχόμενο όπως σειρές και ταινίες.
Η χρηματοδότηση του project P2P-Next θα βοηθήσει αρκετά τους τηλεοπτικούς παραγωγούς να βρούνε νέους και αποτελεσματικότερους τρόπους προσέγγισης αυτού του κοινού, προσφέροντας όμως τηλεόραση on-demand υψηλής ποιότητας, κάτι που θα κάνει και την διαφορά με το περιεχόμενο που απολαμβάνουν οι ανθρώποι μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου