Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Από τα PacMan στην Εικονική Πραγματικότητα!

Ποιος δεν έχει παίξει με τις ώρες Pac-man στα παλιά «ηλεκτρονικά», κρυφά από τους γονείς του με τις τελευταίες οικονομίες του; Ποιος δεν έχει μείνει ξάγρυπνος ατέλειωτες ώρες προσπαθώντας να «τερματίσει» το Super Mario και να σώσει την πριγκίπισσα Peach; Αλλά και ποιος δεν έχει αναρωτηθεί πώς φτάσαμε στα υπερσύγχρονα, με special effects, video games;

Μια έκθεση διαφορετική από όλες τις άλλες, η διεθνούς φήμης έκθεση “GAME ON 2”, έρχεται στην Ελλάδα από την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι), για να ζωντανέψει την ιστορία και να επιδείξει την εξέλιξη στον χώρο των games και να μυήσει τους νεοεισερχόμενους στον ψηφιακό τους κόσμο. Η πρωτότυπη αυτή έκθεση απολαμβάνει παγκόσμια αποδοχή, έχοντας ήδη προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες σε μεγάλες πόλεις όπως η Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Σιάτλ, το Τελ Αβίβ, το Σικάγο, το Ελσίνκι και το Εδιμβούργο.


όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν 150 παιχνίδια χωρίς χρέωση


Σύμφωνα με την διοργανώτρια εταιρεία, barbican, η GAME ON 2.0 δεν είναι μια απλή έκθεση για video games, αλλά ένα περιπετειώδες διαδραστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα  να δουν και να γνωρίσουν την ιστορία των πιο δημοφιλή video games από τις αρχές του 1960 έως σήμερα, σε υπολογιστές και κονσόλες (Atari, Nintendo, Sony, Microsoft, Sega), να συνδέσουν το χθες με το σήμερα και να μάθουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

16 Δεκεμβρίου 2010 – 31 Ιανουαρίου 2011
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
(Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι)

Παίξτε ελεύθερα Παιχνίδια από το Χτες

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα θυμίζει εποχές περασμένων δεκαετιών, βιντεοπαιχνίδια, οι πρόγονοι των υπερσύχρονων σημερινών videogames, όπως Pac-man, Pong, Space Invaders, Super Mario και πολλά άλλα κλασικά του είδους, επιστρέφουν στη δράση για να μυήσουν τα παιδιά σε έναν κόσμο λιγότερο ψηφιακό, αλλά και να ξυπνήσουν τις μνήμες των μεγαλύτερων.

Παίξτε σήμερα τα Παιχνίδια του Αύριο

Η έκθεση όμως δεν αποτελείται μόνο από παιχνίδια του παρελθόντος. Σε διαφορετικό χώρο θα παρουσιάζονται δημοφιλή παιχνίδια όπως το “Uncharted 2”, “Jack and Daxter” και “Lara Croft” στις τελευταίες τους εκδόσεις, καθώς και νέα, ψηφιακά παιχνίδια με τεχνολογίες αιχμής, όπως εικονική πραγματικότητα και τεχνολογία 3D για να τα ανακαλύψουν πρώτοι οι επισκέπτες τις έκθεσης.

Virtushere: μετά το Wii, το Kinect και το PS Move

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το “Virtusphere”, που αποτελεί το highlight της έκθεσης “GAME ON 2.0”. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, το οποίο μεταφέρει τον χρήστη σε ένα περιβάλλον έξω από τα καθιερωμένα, κάνοντάς τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού. Πρόκειται για μία τεράστια πλαστική σφαίρα εικονικής πραγματικότητας πάνω σε μία ειδική κυλιόμενη πλατφόρμα, που περιστρέφεται κατά 360 μοίρες, ανάλογα με την κατεύθυνση και τη φυσική κίνηση του παίκτη. Ο χρήστης, πριν μπει στη σφαίρα, επιλέγει το παιχνίδι που θέλει να παίξει, φορά τα ειδικά, ασύρματα, τεχνολογικά προηγμένα γυαλιά και γίνεται μέρος της εικονικής πραγματικότητας. Συνδυάζοντας την κορυφαία τεχνολογία virtual reality - όμοια με αυτή που χρησιμοποιούν για την εκπαίδευσή τους οι ειδικές δυνάμεις - με την έντονη δράση και την αγωνία, ο παίκτης βιώνει μία εμπειρία άλλης διάστασης.

Ημέρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, εκτός Τρίτης (το Δεκέμβριο 2010 θα λειτουργεί και τις Τρίτες).

Ώρες λειτουργίας: 10:00-22:00,  εισιτήρια θα εκδίδονται έως τις 21:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

Γονείς και παιδιά άνω των 12 ετών τις καθημερινές (τιμή κατ’ άτομο):10€

Παιδιά έως 12 ετών τις Καθημερινές (τιμή κατ’ άτομο):6€

Οικογενειακό Εισιτήριο τις καθημερινές (4 άτομα, 2 γονείς & 2 παιδιά έως 12 ετών):  28€

Γονείς & παιδιά πάνω από 12 ετών σαββατοκύριακο (τιμή κατ’ άτομο): 14€

Παιδιά έως 12 ετών σαββατοκύριακο (τιμή κατ’ άτομο): 8€

Οικογενειακό εισιτήριο σαββατοκύριακο (4 άτομα, 2 γονείς & 2 παιδιά έως 12 ετών):40€

Τιμές σχολικών εισιτηρίων: 5€ ανά μαθητή και οι καθηγητές/συνοδοί δωρεάν.
Για σχολικές ομάδες είναι απαραίτητο να έχει προσυμφωνηθεί η επίσκεψη.

Για τα σχολικά εισιτήρια μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με την κα Μελίνα Βασιλείου
210-6705701,  Melina.vasileiou (@) showhat.gr

Για γκρουπ επικοινωνήστε καθημερινά με την Showhat,κα Μαριλένα Παπακώστα 210-6705700,  Marilena.papacosta (@) showhat.gr

Για γκρουπ είναι απαραίτητο να έχει προσυμφωνηθεί η επίσκεψη.

Προπώληση εισιτηρίων σε: Public, METROPOLIS, www.showhat.gr www.tickethour.com και στο 2111 805555

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου