Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Το Microsoft Office 2011 κατακτά τα Mac

Το καινούργιο Microsoft Office for Mac 2011 σας προσφέρει ένα οικείο περιβάλλον εργασίας το οποίο πλέον είναι πιο πλούσιο από ποτέ.
Η διάσημη σουίτα παραγωγικότητας για Macintosh προσφέρει νέα και βελτιωμένα εργαλεία που κάνουν απλούστερη τη δημιουργία επαγγελματικού περιεχομένου, καθώς και βελτιώσεις στην ταχύτητα και την ευελιξία, τα οποία θα προσέξετε από την πρώτη στιγμή που θα χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές που περιλαμβάνει το Office for Mac 2011.

Οι καινούργιες εκδόσεις του 2011 κάνουν πιο εύκολη την επιλογή του πακέτου που χρειάζεται ο καταναλωτής, με χαμηλότερη τιμή ανά άδεια εγκατάστασης. Τα διαθέσιμα πακέτα είναι τα εξής:
- Microsoft Office for Mac Home and Student 2011 που περιλαμβάνει τα Word for Mac, PowerPoint for Mac, Excel for Mac και Messenger for Mac.
Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με μια άδεια χρήσης αλλά και σε Family Pack με τρεις άδειες χρήσης για οικογένειες που έχουν περισσότερους από έναν Mac. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει τις βασικές εφαρμογές παραγωγικότητας που χρειάζονται περισσότερο οι απλοί χρήστες Mac.
- Microsoft Office for Mac Home and Business 2011 που περιλαμβάνει τα Word for Mac, PowerPoint for Mac, Excel for Mac, Outlook for Mac και Messenger for Mac.
Και αυτό θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με μια άδεια χρήσης αλλά και σε Multi-Pack με δύο άδειες εγκατάστασης, για χρήστες με δύο μηχανήματα. Αν οι κάτοχοι του πακέτου Home and Student αποφασίσουν πως χρειάζονται και την ύπαρξη του Outlook for Mac, μπορούν να αναβαθμιστούν άμεσα στο πακέτο Office for Mac 2011 Home and Business, μέσω της δυνατότητας online αναβάθμισης.

Χαρακτηριστικά Office 2010

Βελτιωμένη συμβατότητα
- Μοιραστείτε αρχεία με σιγουριά, γνωρίζοντας πως όλα τα αρχεία που θα δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας το Office 2011 στον  Mac σας θα είναι τα ίδια σε εμφάνιση και λειτουργικότητα όταν τα ανοίξετε και με το Office for Windows.
·- Η δυνατότητα Co-authoring σας επιτρέπει να κερδίζετε χρόνο και να κάνετε απλούστερη τη δουλειά σας, με το να επεξεργάζεστε το ίδιο αρχείο Word ή PowerPoint ταυτόχρονα με άλλους χρήστες που βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο και χρησιμοποιούν το Office 2011 σε Mac ή το Office 2010 στα Windows. (Η δυνατότητα Co-authoring απαιτεί την ύπαρξη του Microsoft SharePoint Foundation 2010 για επαγγελματική χρήση, ή ένα δωρεάν Windows Live ID για προσωπική χρήση, προκειμένου να αποθηκεύετε και να έχετε πρόσβαση σε αρχεία μέσω του Windows Live SkyDrive.)
- Οι Εφαρμογές Office Web σας επιτρέπουν να κάνετε την εργασία που θέλετε, όποτε θέλετε, μέσα από σχεδόν οποιοδήποτε υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet.
- Με τα νέα γραφήματα Sparklines δείτε μια οπτική σύνοψη των δεδομένων σας, χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά γραφήματα που χωρούν μέσα σε ένα κελί μαζί και εμφανίζονται μαζί με τα δεδομένα κειμένου. Τα Sparklines για το Microsoft Excel for Mac 2011 είναι συμβατά με το Microsoft Excel 2010.

Δημιουργήστε επαγγελματικό περιεχόμενο
- Η δυνατότητα επισκόπησης Publishing Layout συνδυάζει ένα περιβάλλον επαγγελματικής δημιουργίας εκδόσεων με τις οικίες δυνατότητες του Word, προσφέροντάς σας ένα περιβάλλον εργασίας στα μέτρα σας, σχεδιασμένο να απλοποιεί ακόμη και τα πιο εξεζητημένα προσχέδια του εγγράφου σας. 
- Διαφορετικά στυλ εμφάνισης σας παρέχουν πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και είναι πολύ απλό να τα εφαρμόσετε.
- Η δυνατότητα επεξεργασίας εικόνας σας δίνει τα εργαλεία για να περικόψετε, να αλλάξετε χρώμα ή να συμπιέσετε φωτογραφίες μέσα στο κείμενό σας.
- Γραφήματα και γραφικά SmartArt που σας προσφέρουν δεκάδες προσχέδια προερχόμενα από 130 διαφορετικές διατάξεις που καλύπτουν οτιδήποτε, από διαγράμματα μέχρι λίστες.

Οικεία εργαλεία ευρείας χρήσης
- Η βελτιωμένη Κορδέλα (ribbon) δημιουργεί μια πλούσια εμπειρία εργασίας για τους χρήστες Mac. Τα συνήθη εργαλεία του Office for Mac εξακολουθούν να υπάρχουν έτσι ώστε να εκμεταλλεύεστε τις καινούργιες δυνατότητες της Κορδέλας χωρίς να χρειάζεται να μάθετε τα πάντα από την αρχή.
- Οι συλλογές από Πρότυπα σας προσφέρουν εύκολη και οργανωμένη πρόσβαση σε μια σειρά από online και ειδικά σχεδιασμένα προσχέδια αλλά και έγγραφα που έχετε ανοίξει πρόσφατα.
- Ο Media Browser σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στις βιβλιοθήκες σας του iPhoto και στις playlists του iTunes απευθείας από τις καρτέλες Photos και Audio tabs στον Media Browser, στις εφαρμογές Word, PowerPoint, Excel και Outlook. Μπορείτε ακόμη να έχετε πρόσβαση σε ταινίες και εργασίες του iMovie άμεσα, από την καρτέλα Movies.
- Συνεχής παρουσία και άμεση επικοινωνία που σας επιτρέπουν να συνδέεστε απευθείας με τους συνεργάτες και τις επαφές σας χωρίς να αφήνετε τη δουλειά σας. Η παρουσία και η επικοινωνία είναι διαθέσιμα όσο επεξεργάζεστε αρχεία με άλλους.

Χαρακτηριστικά του Word 2011
- H Κορδέλα του Word 2011 φέρνει τις εντολές που χρειάζεστε σε άμεση πρόσβαση, ώστε να μπορείτε να συγκεντρωθείτε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και πως να το πετύχετε εύκολα.
- Οι καινούργιοι οδηγοί εμφάνισης  (style guides) σας δείχνουν πως το στυλ της κάθε παραγράφου εφαρμόζεται σε όλο το αρχείο κειμένου σας,  και οι οδηγοί απευθείας
 μορφοποίησης (direct formatting guides) επιλέγουν άμεσα το κείμενο που περιλαμβάνει διαφορετική μορφοποίηση από την ενεργή σας επιλογή.
- Η επιλογή απεικόνισης Full Screen σας επιτρέπει να γράφετε και να διαβάζετε χωρίς να αποσπά κάτι την προσοχή σας, μεγιστοποιώντας το χώρο απεικόνισης.
- Η εφαρμογή Word Web σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε και να κάνετε βασικές αλλαγές στα κείμενά σας μέσω οικείων εργαλείων του Word 2011, από οποιοδήποτε υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet.
 
Χαρακτηριστικά του Excel 2011
- Τα γραφήματα Sparklines οπτικοποιούν συνοπτικά τα δεδομένα σας, χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά γραφήματα που χωρούν μέσα σε ένα κελί μαζί με τα δεδομένα κειμένου.
- Τα βελτιωμένα PivotTables και τα Excel Tables σας παρέχουν με τα απαραίτητα εργαλεία για να προβάλετε γρήγορα σχετικές λεπτομέρειες και να δώσετε επαγγελματική εμφάνιση στη δουλειά σας.
- Τα Office themes και τα στυλ κελιών σας επιτρέπουν να μορφοποιήσετε τα φύλλα εργασίας σας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
- Η προστασία των φύλλων εργασίας περιορίζει τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν άλλοι χρήστες στη δουλειά σας, ενώ το Information Rights Management (IRM) σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε την πρόσβαση τρίτων στις ευαίσθητες εργασίες σας.
- Η Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) επέστρεψε και επεκτείνει τη λειτουργικότητα του Excel, επιτρέποντάς σας να παραμετροποιήσετε τις λειτουργίες της.


Χαρακτηριστικά του Outlook 2011
- Η επιλογή Quick Look σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε σε προεπισκόπηση τα επισυναπτόμενα αρχεία χωρίς να ανοίξετε ξεχωριστές εφαρμογές, εξοικονομώντας έτσι το χρόνο σας.
- Τα εργαλεία επεξεργασίας E-mail όπως τα hyperlinks, οι λίστες  πολλαπλών επιπέδων και η υποστήριξη για πίνακες σας επιτρέπουν να συνδυάσετε την πληροφορία με την κομψή εμφάνιση στα e-mails σας, ενώ εγγυώνται και μεγαλύτερη συμβατότητα σε διαφορετικές πλατφόρμες.

- Δείτε προεπισκόπηση του Ημερολογίου σας και αποδεχτείτε προσκλήσεις για τις συναντήσεις σας  χωρίς να φύγετε στιγμή από το Inbox σας.
- Οι ενοποιημένοι φάκελοι σας επιτρέπουν να βλέπετε και να διαχειρίζεστε e-mail από διαφορετικούς λογαριασμούς σε ένα μόνο inbox.
- Αν εργάζεστε τόσο σε Mac όσο και σε υπολογιστές με Windows, μπορείτε πλέον να εισάγετε τους φακέλους δεδομένων (με κατάληξη .pst) που έχετε δημιουργήσει στο Outlook for Windows, απευθείας στο Outlook 2011.


Χαρακτηριστικά του PowerPoint 2011
- Οι δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας που υπάρχουν και στις υπόλοιπες εφαρμογές του Office 2011 περιλαμβάνουν ένα εργαλείο για την αφαίρεση του φόντου σε μια φωτογραφία, βελτιωμένες δυνατότητες διόρθωσης και επιλογές για χρωματισμό και περικοπή. Έτσι, μπορείτε να επεξεργαστείτε εικόνες απευθείας στην παρουσίασή σας, χωρίς την ανάγκη για επιπλέον λογισμικό επεξεργασίας εικόνας.  
- Νέες δυνατότητες για τρισδιάστατη μετάβαση από slide σε slide και περισσότερες επιλογές για animation effects θα ενθουσιάσουν το κοινό σας και να το κάνουν να εστιάσει την προσοχή του σε αυτά που εσείς θέλετε να προσέξουν.
- Η επιλογή Presenter View σας επιτρέπει να δείτε μια συγκεντρωτική άποψη της παρουσίασής σας με χρονομέτρηση, σημειώσεις και το τι ακολουθεί, ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο της παρουσίασης.
- Έχετε τη δυνατότητα να αναμεταδώσετε την παρουσίασή σας ζωντανά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία, ακόμη κι αν δεν έχουν το PowerPoint εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου