Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

iPad, το καλύτερο παιδικό δώρο για τις γιορτές

Αν ρωτούσε κανείς ένα παιδί «τι θα ήθελε για τα Χριστούγεννα» η απάντηση πιθανότατα θα ήταν «μια κονσόλα», σωστά; Και όμως, έρευνα της Nielsen δείχνει πως οι… μπόμπιρες θέλουν iPad!
Μοιάζει σαν χθες (και μάλλον… ήταν όντως χθες!) η εποχή που αν κανείς θα αγόραζε ως δώρο για έναν μπόμπιρα μια σχετικά-ακριβή-για-το-μέσο-μισθό κονσόλα, γνωστή και ως «παιχνιδομηχανή», θα είχε στα χέρια του το ιδανικό δώρο. Playstation 3, Playstation Portable, Xbox 360, Wii, Nintendo DSi και… τα λοιπά, μάλλον μοιάζουν βαρετά και απαρχαιωμένα στα «ψηφιακά συνειδητοποιημένα» νιάτα της εποχής μας, που σε πρόσφατη έρευνα της Nielsen απάντησαν πως το ιδανικό δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα θα ήταν ένα iPad!

Σε μια μοναδική αντιστροφή ρόλων, και εκεί που θα περίμενε κανείς πως «το iPad είναι `για τους μεγάλους` και οι κονσόλες `για τους μικρούς`», 31% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Nielsen, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, δήλωσαν πως θα ήθελαν να αγοράσουν (ή μάλλον… «να τους αγοράσουν») ένα iPad μέσα στο επόμενο εξάμηνο. «Αναπάντεχο, ναι, αλλά σίγουρα οι κονσόλες θα ακολουθούν αμέσως μετά, σωστά;». Και πάλι όχι!

Τη δεύτερη θέση, με 29%, μοιράζονται οι υπολογιστές με το iPod Touch, και μετά από αυτούς, στην τρίτη θέση, κάνει την… πρώτη της εμφάνιση μια κονσόλα, ή, για την ακρίβεια, μια «οικογένεια» κονσολών, αφού πρόκειται για τα Nintendo DS/DSi/DS Lite, με ποσοστό 25%. Και στο 21% συναντούμε… επιτέλους μια «κανονική κονσόλα», το Playstation 3, που, όμως, μοιράζεται τη θέση με… κινητά τηλέφωνα – για την ακρίβεια, «με ένα οποιοδήποτε τηλέφωνο» ή «με ένα μη-iPhone smartphone» (αφού το ίδιο το iPhone ακολουθεί στο 20%).

Όσο για τα, θεωρητικά «τέλεια για τους μικρούς μας φίλους» Nintendo 3DS, Wii, Playstation Move, Kinect και το Xbox 360; Όλα κάτω από το 20%, με το Xbox 360 να πρωταγωνιστεί… αντίστροφα από ότι θα περίμενε κανείς, με μόλις 12%!

Τι δώρο, είπαμε, σκοπεύατε να κάνετε «στα μικρά» την εορταστική περίοδο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου