Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Cisco: Προβλέπει ευρεία διάδοση του δημόσιου και ιδιωτικού cloud

Τον αυξανόμενο ρόλο του δικτύου στα data center, την ασφάλεια και τη σημασία της πρόσβασης σε δεδομένα από κινητές συσκευές καταδεικνύει ως τις σημαντικότερες τάσεις σε πρόσφατη μελέτη που διενήργησε η Cisco.
Πρόκειται για την έρευνα με τίτλο: "Cisco Connected World Report", η οποία και εξετάζει τη συμπεριφορά των εργαζομένων αναφορικά με την πρόσβαση σε δεδομένα από οποιοδήποτε σημείο και με οποιαδήποτε συσκευή, καθώς επίσης και την ικανότητα των επαγγελματιών από τον χώρο της πληροφορικής να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Με βάση, λοιπόν, τα αποτελέσματα της μελέτης, οι ΙΤ επαγγελματίες σε διεθνές επίπεδο δημιουργούν νέες ευκαιρίες εργασίας, αυξάνοντας τη συνεργασία μεταξύ ομάδων στο κέντρο δεδομένων και υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, όπως το virtualization και το cloud computing. Την ίδια στιγμή, όμως, προσπαθούν να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη διαχείριση δεδομένων, καθώς οι υπάλληλοι ζητούν ολοένα και περισσότερο απομακρυσμένη πρόσβαση σε δίκτυα και δεδομένα.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Lew Tucker, Chief Technology Officer της Cisco για το cloud computing:"Το data center εξελίσσεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εργαζομένων για πρόσβαση σε δίκτυα, εφαρμογές και πληροφορίες οποιαδήποτε στιγμή από οποιοδήποτε σημείο και οποιαδήποτε συσκευή. Η τρίτη έκδοση της Cisco Connected World Report αναφέρει ότι επαγγελματίες από τον κλάδο της Πληροφορικής υιοθετούν νέες τεχνολογίες, όπως το virtualization, το cloud computing, το desktop virtualization και η unified datacenter infrastructure, που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των εργαζομένων, ενώ παράλληλα βοηθούν τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου